Sanne Briefjes plaatst zich voor kwartfinale landelijke Jeugdmeerkampen

Limmen – De tafeltennisster Sanne Briefjes van TTV Limmen-Heiloo plaats zich
wederom voor de kwartfinale landelijke jeugdmeerkampen.
Vorig jaar wist zij zichzelf uiteindelijk te plaatsen voor de Top12 van Nederland in
de categorie meisjes pupillen.
Nu is zij inmiddels 1ste jaar cadet (13 jaar) en moest zij zich via de afdelingsronde
van Noord-Holland weer trachten een plaats af te dwingen voor de kwartfinale van
Nederland.
Vooraf aan deze afdelingskampioenschappen heeft Sanne vele intensieve trainingen
volbracht bij o.a. TTV Limmen – TTV Spaarne (Haarlem) en TTV HBC (Heemstede)
en volgde zij een trainingsstage bij TTSD (Tafeltennisschool Den Haag).
Deze trainingen hebben er zeker aan bijgedragen om te komen tot de optimale
omstandigheid waarbij topprestaties mogelijk worden.
Zondag 26 oktober in Sporthal ‘De Struijk’ won zij met overtuigende wijze vijf van
de zes wedstrijden. Alleen haar naaste concurrente Yuwei Grijpink (2e jaar cadet)
verloor zij in de Vijfde set met minimaal verschil.
Op 6 december 2014 zal zij zich kunnen meten met de andere meisjes cadetten
uit andere provincies tijdens de landelijke kwartfinale Jeugdmeerkampen te Almere.

Sanne Briefjes deelneemster Top 12 nationale jeugdmeerkampen

De traditionele tafeltennis afsluiter van het (jeugd)seizoen is de finale van de Nationale Jeugd Meerkampen. In Panningen(Limburg) werd twee dagen lang door 12 spelers per categorie gestreden om de titel die bijna net zoveel waard is als het Nederlands kampioenschap.
Na 2 slopende dagen moest de speelster uit Limmen genoegen nemen met een 11e plaats. Gezien haar 12e plek op nationale jeugdranglijst van de tafeltennisbond kan ze tevreden zijn met het resultaat.
Sanne had ongetwijfeld op hogere eindplaats gehoopt maar het bereiken en het spelen van de Top-12 is al uniek binnen de Tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo.

NK-A Jeugd 2014 te Arnhem

Afgelopen zondag 11 mei was Sanne Briefjes bij tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo actief in Arnhem bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor A-Licenties. Naast de pupil Sanne, woonachtig in Limmen, namen 14 andere topfavorieten bij de meisjes pupillen deel aan NK-A. De basis voor de plaatsing en indeling van de poules zijn de nationale jeugdranglijsten van begin april 2014, daarin zijn ook de resultaten van de eerste helft van de voorjaarscompetitie verwerkt.
Sanne (12e op ratinglijst) had dan wel de pech bij nummer één van de NTTB ratinglijst ingedeeld te worden,die al diverse ereplaatsen heeft geboekt tijdens nationale en internationale toernooien.
Er werd in vierkampen (uitzondering driekamp) gespeeld en uit de vier poules gaan de nummers 1 en 2 naar de hoofdronde.
De nummers drie en vier uit de poule zijn direct uitgespeeld na drie tafeltenniswedstrijden. Het was voor Sanne, die als derde was geplaatst in haar poule zaak twee wedstrijden van de drie tellende wedstrijden te winnen om zeker te zijn voor plaatsing Hoofdgroep (NK plaatsen één t/m acht)
Partij één won Sanne van speelster Jessa (15e ratinglijst) met een eenvoudige 3-0 overwinning. Tweede partij die direct volgde op 1e partij zonder pauze, daar organisatie rooster had gemaakt van vijfkamp in plaats van vierkamp, moest Sanne aantreden tegen Sharon Janssen de lijstaanvoerder van de NTTB meisjes pupillen ratinglijst.
1e set verloor Sanne met grote cijfers 2-11, doch in 2e partij kreeg ze grip op Sharon’s spel en maakte deze kleine foutjes in de aanval wat resulteerde dat Sanne set terugwon met 11-7.
3e set was weer voor de tegenstander doch door goed spel knokte Sanne zich terug tot 2-2 waarna beslissende set moest gespeeld worden.
Uiteindelijk verloor de pupil uit Limmen in de vijfde set met 7-11.
Door dit nipte verlies zou de volgende partij van cruciaal belang zijn voor plaatsing hoofdtoernooi.
In derde partij moest zij aantreden tegen Dobrila Jorguseska, de winnaar zou zich plaatsen. De 1e set won Sanne met 11-7 en 2e set verloor ze waardoor stand gelijk getrokken werd. 3e set stond Sanne al snel met 3-8 achter en leek ze weggespeeld te worden doch ze herpakte zich en het kwam zelfs nog tot 10-10. Door een beetje geluk, wat bij dit spel weleens meespeelt verloor ze uiteindelijk met 10-12 waarna ze beetje mentaal gebroken was en ook de laatste set met minimale
cijfers verloor (11-13).
Helaas heeft de Limmense Sanne Briefjes kwartfinale niet bereikt ondanks dat zij prima gepresteerd heeft.
31 mei & 1 juni is voor de speelsters uit Limmen een herkansing tijdens de finale van de jeugdmeerkampen te Panningen (Limburg). Bijna dezelfde A-licenties houders van NK-A hebben zich geplaatst voor deze tweedaagse
happening waar je tegen alle speelsters speelt en dan duidelijker wordt welke plaats zij op de ranglijst inneemt.

Open Limmen jeugd 2014

Het Open Limmen tafeltenniskampioenschappen 2014
Afgelopen vrijdag werd het jaarlijkse Open Limmen gehouden. Aan dit gezellige evenement deden 30 jeugdleden mee. De jongeren werden in twee leeftijdscategorieën ingedeeld. Bij de jongste deelnemers werd Senne na een spannende finalewedstrijd tegen Stan eerste. De derde plaats ging na een spannende wedstrijd naar Koen. Bij de oudere leeftijdscategorie ging de derde plaats naar Jeremy, na een thriller tegen Dani. Het publiek kreeg vuurwerk voorgeschoteld in de finale tussen meervoudig kampioen Remco en Sanne (A-licentiehoudster). Na een mooie wedstrijd werd Remco eerste. Alle deelnemers van harte bedankt voor jullie opkomst en de geweldige sfeer.

Topprestatie Sanne Briefjes in Assen

Terwijl afgelopen zondag 9 februari iedereen aan de buis gekluisterd was om de unieke topprestaties in Sotsji te volgen van de schaatsers werd, in Assen de halve finale Jeugdmeerkampen gespeeld.
Ons jeugdlid Sanne Briefjes had zich via de voorrondes bij de meisjes pupillen geplaatst voor deze halve finales.
De beste 24 jeugddigde speelsters uit heel Nederland gingen de strijd aan voor de laatste 12 tickets (finale in Panningen).
Er waren vier poules met elk zes speelsters waarvan alleen de nummers 1,2 en 3 zich konden plaatsen voor de finale.
Sanne (A-licentie en op nationale ranglijst nr 12) zat in poule met de nummer 4 & 5 van de ranglijst en was zelf in deze poule als vierde geplaatst.

Een sterke start was nodig, daar ze de twee allersterkste in de eerste twee games zou ontmoeten, te weten Emma v/der Zanden en Kim staps.
Ook hier in Holland was er sprake van een unieke prestatie daar Sanne zonder pardon twee overwinningen behaalde tegen op papier sterke Emma en Kim.
Sanne Briefjes – Emma van der Zanden 11-6 7-11 11-6 11-3 3-1
Sanne Briefjes – Kim Staps 11-8 11-8 9-11 11-6 3-1

Normaliter zou een derde overwinning voldoende moeten zijn om bij de eerste drie te eindigen en zo werd deze opdracht in de derde partij volbracht.
Yara Mengelers als zesde geplaatst werd vrij eenvoudig aan de kant gezet.
Nu kon Sanne wat vrijer spelen, immers de druk op het moeten winnen was grotendeels weg, doch Sanne legde zich de druk op doordat ze tegenstandster in de 4e partij niet wilde verliezen. Tegen Jolijn Schut had ze in een eerder B-jeugdtoernooi nipt verloren in de 5e set (9-11).
Ook werd de druk vergroot daar Sanne het gevoel had dat er meer medestanders voor haar tegenstander waren dan voor haar.
Uiteindelijk verloor ze deze wedstrijd wederom in een vijf-setter wat haar even te veel werd.
Hoewel de vijfde partij begon met een set winst 11-7 tegen Muna Bulale verloor ze de game met 1-3.
Spannende momenten want er waren drie speelsters met drie overwinningen en één speelster zou moeten afvallen.
De meerkampregel werd toegepast en gelukkig viel dat in het voordeel van Sanne uit en was plaatsing finale gerealiseerd.
Op 31 mei en 1 juni 2014 wordt in Panningen de finale gespeeld.
Worden twee zware dagen doch alles is mogelijk gezien Sanne bij deze kwalificatie wedstrijden een uniek sportprestatie heeft geleverd door twee veel hogere geplaatste deelnemers te verslaan.

Oefenwedstrijd Jeugd DOV-LIMMEN


OefenwedstrijdJeugd DOV – Limmen 19-01-2014
Team Limmen
Sanne,Zilver,Jeremy,Okke,Levi Legdeur
Dani
Jari

Vriendschappelijke wedstrijden jeugd tegen ttv Limmen
Geschreven door Gerdie Keen
Vriendschappelijke wedstrijden jeugd tegen ttv Limmen
Zondag 19 januari werden bij DOV vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ttv Limmen. Dit als voorbereiding op de competitie die over 2 weken van start zal gaan. Op alle niveau’s werden wedstrijden gespeeld. Zo speelden DOV 6 en 4 met Rosa en Melanie Bosselaar,Mitchell van den Berg, Karsten Langerak, meisjesclubkampioen Mirte Braan, Mi en Khoa Nuygen tegen ttv Limmen 2 en 3. Team 1 van DOV speelden met clubkampioen Tom Bouderij, de nummer 3 van afgelopen zaterdag Tim Gras en met “gelegenheidsjeugdlid” Sjoerd Groustra tegen ttv Limmen 1. Zij zullen elkaar dit seizoen weer in de 2e klasse treffen.
Er kan terug gekeken worden op een leuke en leerzame tafeltennisdag.