Jeugd

Als je wilt leren spelen met effecten, nieuwe tafeltennisslagen wilt aanleren en je wilt beschikken over een superservice… kom dan lekker trainen bij onze gezellige vereniging!

Er zitten op onze club jongens en meiden tussen de 8 en 17 jaar oud. Sommige spelers zijn net begonnen, maar er zijn er ook die al veel ervaring in de competitie hebben. Er is voor gekozen dat alle jeugdleden samen trainen. Vaak doe je oefeningen met kinderen die net zo goed zijn als jij, maar regelmatig laten we je ook oefenen met de wat betere spelers. Hierdoor leer je sneller om goed te worden in tafeltennis (en leer je snel iedereen kennen).

Jeugdleden van onze tafeltennisvereniging kunnen kiezen uit een gevarieerd tafeltennisprogramma:

Twee keer per week kan er worden geoefend op slagtechniek, voetenwerk en op het spelen van wedstrijden. De trainingen staan onder leiding van een ervaren en gediplomeerde jeugdtrainer en een assistent-trainer. Omdat de boog natuurlijk niet altijd gespannen kan staan, wordt er ook regelmatig tijd gemaakt om leuke dingen te doen tijdens de trainingen.

Op zaterdagen kunnen jeugdleden er voor kiezen om competitie te spelen. Je tafeltennist dan met je team, bestaande uit drie leden, tegen andere teams uit de regio. Elke teamlid speelt dan 3 tot 4 wedstrijden, bij ons in de zaal of bij een club in de buurt. We proberen er voor te zorgen dat er voor elk team een coach is die jullie tips en aanwijzingen kan geven.

Twee keer per jaar wordt er een groot tafeltennistoernooi georganiseerd, het Open Limmen Kampioenschap en het Clubkampioenschap. Het seizoen wordt meestal afgesloten met een ouder-kind dubbeltoernooi, zodat je met je vader, moeder, familielid of een vriendje kan strijden om een taart. Naast deze toernooien worden er ook andere toernooien, evenementen of uitwisselingen door clubs uit de buurt georganiseerd.

Als het je leuk lijkt om eens te proberen, dan ben je van harte uitgenodigd om langs te komen op een training. Een batje kun je de eerste keren altijd lenen van de club, zaalschoenen en sportkleding zijn de enige dingen die je zelf mee moet nemen. Mocht je er aan denken om zelf een batje te kopen, overleg dit dan eerst altijd met een van de trainers!

Als je nog vragen hebt dan kun je die stellen aan de trainers Mariska en Arjan (zie bestuurspagina voor hun contactgegevens). Kijk op de lidmaatschappagina voor verdere informatie over hoe je lid kunt worden en kijk op zaaladres & openingsuren waar en wanneer de trainingen plaatsvinden.

Kijk ook eens op onze facebookpagina als je een indruk wilt krijgen van wat we allemaal doen als club.